Ukraina nendib Savtšenko vabastamise asjas edenemist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväelenduri Nadja Savtšenko toetusmeeleavaldus Vene saatkonna ees Kiievis. Plakatitelt võib lugeda: Vabadus Nadja Savtšenkole! Nadjat ei saa murda!
Ukraina sõjaväelenduri Nadja Savtšenko toetusmeeleavaldus Vene saatkonna ees Kiievis. Plakatitelt võib lugeda: Vabadus Nadja Savtšenkole! Nadjat ei saa murda! Foto: SCANPIX/REUTERS

Ukraina justiitsministeerium sai valmis kõik vajalikud dokumendid vangistatud sõjaväepiloodi Nadja Savtšenko kojunaasmiseks, teatas oma Facebooki-postituses justiitsminister Pavel Petrenko.

Petrenko sõnul tegeleb ministeerium Savtšenkolt saadud taotlusega. Sõjaväepiloot võib kodumaale tagasi jõuda 1983. aastast pärit karistatud isikute üleandmise konventsiooni alusel, kirjutab RBK.ru.

«Kõik vajalikud dokumendid, mis puudutavad asja juriidilist poolt, oleme valmis teinud. Kuid konventsiooniga seoses on ette nähtud teatud bürokraatlikud protseduurid,» teatas Petrenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles