Aiaelu peidus pool

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa naarits
Euroopa naarits Foto: Tiit Maran

Täna antakse huvilistele võimalus uudistada loomaaia peidus poolt: eelregistreerunutele avab uksed loomaaia liigikaitse labor, kus tehakse ohustatud liikide rakendusuuringuid, millest tähtsaim on euroopa naaritsa (üks neist pildil) säilitamine ja tagasiviimine loodusesse. Veel on võimalik liituda kell 13 ja kell 14 kaameliaediku juurest algavate ekskursioonidega.

Nädalavahetusel poegis troopikamaja valgetups-marmosett ja sündis teine miiluvasikas, kesknädalal nägi ilmavalgust takiinitall. Nii ahvipoeg kui ka kõik tänavused sõralisehakatised on koos vanematega külastajaile näha. Laste loomaaia kääbuskitse tallede armee pääseb päikeselise ilmaga õueaediku liivale kepsutama ja sõrga sirutama.

Valgekured tegid uue pesa, sedakorda aedikusse, ning hauvad kaht muna. Habekakudki munesid kaks muna, kuid nende haudumise võttis üle inkubaator. Munad on pesades ka kanada lagledel. Lumekakud paarituvad ja valmistavad ette oma pesalohukest. Hiid-merikotkal aga ebaõnnestus teinegi kurn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles