Tõnn Sarve seksiraamatu kaas tekitab küsimusi (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis fabula.im-st

E-raamatu «Kuidas seksist rõõmu tunda», mille autor ja kirjastaja on Tõnn Sarv, kaas on tekitanud paljudes küsimusi. Nimelt on pildil kujutatud noort alaealist tüdrukut.

Mitmed teose levitajad on juba e-raamatult esikaane pildi eemaldanud. Seksikäsiraamat ise on veel müügis.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich lausus Postimehele, et politseile on veebikonstaabli kaudu vastav info juba esitatud. «Kontrollime fakte ja kui seal peaks ilmnema süüteo ilming, siis kujundame oma seisukoha, kas tuleb kriminaalmenetlus.»

Teose esikaanepildi tõttu on mitmed inimesed võtnud sõna feministide Facebooki grupis «Virginia Woolf sind ei karda!». Tõnn Sarv jagas ka seal selgitusi. Tema sõnul on «Kuidas seksist rõõmu tunda» kaanekujundus tehtud raamatu vastu huvi tekitamiseks. «Pildil oleva isiku vanusel ei ole selles mõttes mingit tähtsust. Igaühel on vabadus endale ette kujutada mida iganes,» kirjutas ta.

Samuti on tekitanud inimestes küsimusi teose sisu. Üks naine jagas samas grupis ekraanitõmmist e-raamatust. «Kusjuures, pedofiilia iseenesest pole tegelikult üldse midagi hirmsat ega kriminaalset. Laste armastamine. Sa võid lapsi armastada, sa võid laste suhtes tunda erootilist tõmmet. Sulle võivad lapsed meeldida, sa võid vaadata laste pilte ja kõike muud. Aga kui sellega seoses midagi muud ei toimu, siis ei tee sa ju kellelegi kahju. Palju keerulisemad on aga need juhtumid, kui kedagi on tõmmatud või ahvatletud mingisugusesse tegevusse. Kasutatud ära. Pakutud võimalusi. Provotseeritud. Petetud. Manipuleeritud,» seisab teoses.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles