Riik toetab omavalitsusi hooldekodude renoveerimisel (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää hooldekodu
Otepää hooldekodu Foto: Monika Otrokova

Valitsus on otsustanud toetada CO2 kvoodirahast kohalike omavalitsuste hooldekodude renoveerimist energiasäästlikumaks.

Aastani 2017 on planeeritud hooldekodudesse investeerida ligikaudu 12 miljonit eurot, teatas rahandusministeeriumi pressiesindaja.

Riigihalduse minister Arto Aas ütles pressiteate vahendusel, et kvaliteetsete sotsiaalteenuste osutamine muutub järjest keerulisemaks, Eesti elanikkond vananeb ning nõudlus hooldekodude järgi kasvab, mistõttu riik tulebki siin appi, et nii eakate elukeskkonda kui ka hooldekodude energiasäästu parandada. «Hooldekodude kütmiselt kokkuhoitud raha võimaldab teenuste hinnad soodsamaks muuta,» ütles Aas.

Tema sõnul on kohalike omavalitsuste võimekused sotsiaalteenuste osutamisel on väga erinevad ja seetõttu on ka hooldekodude seisukord kohati halb.

Toetuse andmiseks töötab rahandusministeerium välja tingimused, mille alusel saavad kohalikud omavalitsused taotlusi esitada. Üheks eelduseks on omavalitsuste vastavus haldusreformi seadusest tulenevatele ühinemiskriteeriumitele, millest keskne on, et omavalitsuse elanike arv peab pärast ühinemisi olema suurem kui 5000 inimest.

Ligikaudu 14 miljoni euroga toetab riik samal perioodil omavalitsusi ka lasteaedade renoveerimisel.

Aastatel 2018-2020 on kavas CO2 kvoodirahast toetada ka keskvalitsuse hoonete energiatõhusamaks renoveerimist.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles