Pirital oodatakse juba kolm nädalat prügivedu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu
Prügivedu Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Lumi on ummistanud Tallinnas Pirital tänavad niivõrd raskelt, et prügiauto ei pääse majapidamistele juba kolm nädalat ligi.

Nii on tänase seisuga Pirita linnaosas tuhatkond majapidamist, mis upuvad prügi sisse, vahendab Reporter.ee.

Mähe elanik Kaido Ojamets rääkis, et teed olid küll lumised, kuid mitte läbimatud. «Ja helistasin siis mina sinna Veoliasse ja esimene asi, mis ta mulle ütles oli, et mis ma pean teile tulema helikopteriga?» kirjeldas mees prügifirma suhtumist.

Ojametsa sõnul vaidles ta firmaga möödunud aasta lõpus pikalt vääramatu jõu teemal ning sai lõpuks lubaduse, et enne 2010. aasta lõppu prügiauto siiski tuleb. Seda aga ei juhtunud ja Veolia kodulehel seis, et läbimatute teeolude tõttu prügivedu ei toimu. Majaelanike väitel käis aga samal päeval traktor suisa kaks korda lund lükkamas.

Inimestel ei jää üle muud, kui koguda prügi garaažidesse ja keldritesse, sest prügikastist veaksid loomad ja linnud selle laiali.

Veolia prügifirmas on telefoniliinid umbes ja autod istuvad tundide kaupa lumehanges kinni. Ettevõtte juhatuse liige Argo Luude kinnitas, et asi pole tema töötajate laiskuses, vaid teed on kitsad ja sõiduautoga läbitavatele teedele ei pruugi veoauto liikuma mahtuda. «Või ei pruugi veoautoga läbitav olla mingisugune tee, millelt sellele teele saab,» ütles ta.

Kui algul nõudis Veolia inimestelt kogunenud lisaprügi äraveo eest täiendavat tasu, siis uudistesaate «Reporter» sekkumise peale jutt muutus – Luude kinnitas kaamera ees, et kui prügivedu on takistatud raskete teeolude tõttu, tehakse töö hiljem tavahinnaga ära.

Pirita linnaosavalitsus ei saa midagi teha, sest prügiveoleping on sõlmitud majaelanike ja prügifirma vahel. Igal juhul lubab Veolia selle nädala jooksul kõigi Pirita klientide prügi ära vedada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles