Vene lennuäss: lennunduses on Raivo Susi elu mõte (2)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva linnakohus arutas märtsi keskel Raivo Susi taotlust vabastada ta kautsjoni vastu, kuid lükkas taotluse tagasi. Susi osales istungil vanglast videosilla vahendusel.
Moskva linnakohus arutas märtsi keskel Raivo Susi taotlust vabastada ta kautsjoni vastu, kuid lükkas taotluse tagasi. Susi osales istungil vanglast videosilla vahendusel. Foto: Jaanus Piirsalu

Kolmandat kuud Moskvas spionaažisüüdistusega vahi all hoitavat Eesti ärimeest Raivo Susi iseloomustas Venemaa lennuäss kui inimest, kes elab lennunduse nimel, ning pidas juhtunut väga kummaliseks.

«Olime äärmiselt üllatunud tema vahistamisest,» laiutas idanaabrite ainsa mitteriikliku lennurühma Russ juht ja piloot Anatoli Marunko (55) ajakirjanikuga kohtudes käsi. «Ta muidugi oli huvitatud sõjalennundusest, aga ma ei oska midagi aimata ka! See on väga kummaline, et tegu on nii vana asjaga.»

Venemaa julgeolekuteenistus FSB süüdistab Raivo Susi (52) spioneerimises, mis väidetavalt leidis aset nii ammu kui aastatel 2004–2007. Kriminaalasi ise algatati alles selle aasta algul. Susi ise ennast milleski süüdi ei tunnista.

Susi lennundusärist Venemaal ja mujal endise Nõukogude Liidu vabariikides on vähe teada. Põhimõtteliselt seisnes tema äri Nõukogude Liidu lagunemise järel kasutuks jäänud õppehävitajate kokkuostmises, nende ümberehitamises ja varustamises kaasaegsete süsteemidega ning seejärel lennuki mahamüümises ja nende hooldamises.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles