Valitsus arutab firmajuhtidele töötuskindlustuse taastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Toomas Huik/Postimees

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE) on valitsusele esitanud kava, mis taastaks ettevõtete juhatuse liikmete võimaluse ennast töötuna arvele võtta, kui nad ei saa juhatuses olemise eest tasu.

Ossinovski kava järgi oleks ettevõtte juhatuse liikmel võimalik end töötuna arvele võtta, kui ta ettvõtte juhtimise eest raha ei saa ja tema eest on viimase 12 kuu jooksul vähemalt 180 tööpäeva põhjal makse tasutud. Samamoodi oleks võimalik füüsilisest isikust ettevõtjal (FIE) end töötuks registreerida, kui ta ettevõtlus on peatatud ja ta on viimase 12 kuu jooksul vähemalt 180 päeva tööd teinud.

«Valitsusel on kavas seda teemat kabinetiistungil lähiajal arutada,» ütles sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunik Jana Rosenfeld. Sotsiaalministeeriumi arvutuste järgi läheks selline töötuskindlustuse taastamine maksma kaheksa kuni kümme miljonit eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles