Makedoonia «värviline revolutsioon»

Hanna-Hulda Reinkort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osad protestimeelsed on meeleavaldustele kaasa haaranud ka Che Guevara pildiga lipud.
Osad protestimeelsed on meeleavaldustele kaasa haaranud ka Che Guevara pildiga lipud. Foto: SCANPIX

Tuhandete värvipallidega varustatud meeleavaldajate järgmiseks vihaobjektiks kujunes esmaspäeval pealinnas Skopjes asuv välisministeeriumi hoone. «Värviliseks revolutsiooniks» nimetatud rahutused on ajendatud president Gjorgje Ivanovi otsusest lõpetada endise peaministri Nikola Gruevski partei liikmetele esitatud korruptsioonisüüdistuste uurimine.

Välisministeeriumi hoone ehitati 2014. aastal toimunud ja vastakaid arvamusi tekitanud valitsuse uuendusprojekti raames ning sümboliseerib seega hästi endise peaministri Nikola Gruevski laia joont ja raiskamispoliitikat.

Kodanikuliikumise Protestiram («Mina protesteerin») selja taha on nüüdseks koondunud ka sotsiaaldemokraatide opositsioonipartei ning nende järjekordne protestiaktsioon toimus hoolimata paduvihmast. Plakatitelt meeleavaldajate käes võis lugeda «Gruevski vangi» ja «Kui pole õiglust, pole ka rahu».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles