Vähe vaatajaid, küllaga arvajaid (5)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: ttv

13 000 – selline oli inimeste hulk, kes vaatas laupäeval Tallinna maksumaksja raha eest üleval peetava Tallinna televisiooni toodetud seriaali «Savisaare protsess» esimest osa.

Võrdluseks: näiteks seriaali «Pilvede all» vaatas läinud nädalavahetusel ligi 180 000 inimest.

Ometi on väikese vaatajate arvuga Tallinna televisiooni seriaal Edgar Savisaarest ja teda «taga kiusavast» Eesti õigussüsteemist, meediast ning kõigist teistest poliitilistest jõududest avalikkuses tähelepanu saanud. Selle seriaali kohta ilmunud arvustust Postimehe veebilehel luges 30 000 inimest.

Kas sellest üldse peaks rääkima, arutlesid meediaanalüütikud. Või on aastaid Tallinna monopoolselt, ainuvõimu tsementeerides juhtinud Keskerakond eesotsas Edgar Savisaarega selle seriaaliga ületanud mingi piiri? Kas Tallinna televisioon, mille saatekava sisaldab suuremas osas keskerakondliku propaganda saateid, on teleseriaaliga kaotanud viimase seose Eesti tegelikkusega?

Postimees rääkis mitme meediaasjatundjaga, kes ütlesid end parema meelega kogu teemast distantseeruvat, kuid tõdesid, et Tallinna munitsipaalne meediaimpeerium on tõsine probleem. Kui tegu oleks mingi erakonna ja tema toetajate raha eest üleval peetavate meediakanalitega – lisaks televisioonile hulk nn linnalehti –, ei oleks probleemi. Aga kogu seda sisult üha paisuvat ning Eesti reaalsusest kaugenevat meediat on üle viie aasta pidanud miljonite eurode eest aastas üleval Tallinna linn kui kohalikke elanikke esindav omavalitsus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles