Simson: Keskerakonnal pole praegu aseesimehi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Erik Prozes

Nelja aseesimehe valimine Keskerakonna viimasel kongressil on kehtiva põhikirja vastane ja seega erakonnal praegu aseesimehi ei ole, leiab Keskerakonna juhatuse liige ja riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Simson kinnitas, et tema hinnangul ei saa kriminaalkorras süüdi mõistetud Priit Toobal ja Lauri Laasi erakonda kuuluda, sest selle välistab kehtiv põhikiri.

«Keskerakonna juhatus on lükanud otsuseid edasi, kuni selgub, milline põhikiri kehtib. Nüüd on selge, et kuna kongressil ei hääletanud piisav arv delegaate uue põhikirja poolt, jäi kehtima vana. Ma olen nõus erakonna aukohtu otsusega, et vana põhikirja alusel on kriminaalkorras karistatud inimese väljaarvamine automaatne ja seega järgmises juhatuses on vaja see vaid vormistada,» selgitas Simson. Keskerakonna järgmine juhatus toimub 20. mail.

Keskerakonna kohtuvaidlus uue põhikirja kinnitamise üle jõudis kolmapäeva õhtul lõpule, kui riigikohus ei võtnud asja menetlusse, mis tähendab, et kehtima jääb Keskerakonna vana põhikiri. Novembris peetud kongressil jäi uus põhikiri kinnitama, kuna selle poolt hääletas 410 kongressi saadikut, mis ei moodustanud nõutavat kahekolmandikulist häälteenamust kongressil osalenud 1031 saadikust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles