Ilusad talveilmad lapsi koolivaheajal eriti talverõõme nautima ei ahvatle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õed Saara (suurem) ja Emma uisutasid Nõmme turu liuväljal.
Õed Saara (suurem) ja Emma uisutasid Nõmme turu liuväljal. Foto: Liis Treimann

Täna keskpäeva paiku tritsutas Nõmme turu liuväljal heal juhul paarkümmend last, Nõmme lumepargis seisis suurem osa lumerõngaid kasutajate ootel virnas, lauluväljaku nõlval oli siiski kelgutajaid ning Pirita spordikeskus suusatajate ja uisutajate puudumise üle otseselt ei kurda.

Nõmme spordikeskuse haldusjuht Riho Järveläinen oli natuke nukker, sest hästihooldatud suusaradu ja tiigile rajatud liuvälja ei taha lapsed koolivaheajal eriti kasutada. Kui emad-isad oma võsukesed käekõrvale võtavad ja kohale toovad, siis suusatatakse ja uisutatakse, aga oma algatusel tuleb talverõõme nautima üksikuid lapsi.

«Enne aastavahetust jõulupuhkuste ajal oli külastajaid rohkem, praegu valitseb suhteline vaikus,» tõdes Järveläinen. «Ilmselt tuleb lapsi rohkem järgmisest nädalast alates, kui algab jälle kool ja meil peetakse siin suusatunde.»

Hoopis rohkem käib suusamõnusid nautimas või trenni tegemas täiskasvanuid, suuski laenutatakse päris usinalt.

«Eks tänapäeva lapsed suusatavad ja uisutavad rohkem virutaalselt arvutiekraani ees,» mainis Järveläinen. «Seda harjumust vist ei ole, et mul on vaheaeg, läheks õige suusatama ja küsiks vanematelt suusa- või uisupaari laenutamiseks raha. Tuleks ära märkida, et euro tulekuga oleme oma hindu langetanud kuni 20 protsenti.»

Kaja-Kairi Lilienberg oli Nõmme turu liuväljale täna keskpäeval tulnud koos lastega. Juba teist päeva, nagu ta ütles. Väiksem tütar Emma pidi uisutades toest kinni hoidma, kuid talle oli abiks ka vanem õde Saara. Vahepeal püüdis Emma ka neljakäpukil mööda jääd liikuda – lõbu oli aga igal juhul laialt.

«Siin on tõeliselt tore, suur asi lastele,» kiitis Lilienberg liuvälja rajamist turuplatsile. «Hinnad on ka soodsad. Ja pealegi on turu kohvikus müügil vist Tallinna kõige odavamad saiakesed, aga müüja on seal kuri, lapsed talle eriti ei meeldi.»

Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra mainis, et liuväli avati alles 18. detsembril ning paljud veel ei teagi, et turul saab ka tritsutada. Lähipäevil alustabki linnaosavalitsus Nõmme koolide ja lasteaedadega tihedamat koostööd, et lapsed klasside ja rühmade kaupa uisutama tuleksid. See on neile tasuta.

Vana-Mustamäel hüppetorni jalamil tegutsevas Nõmme lumepargis oli täna keskpäeval suhteliselt rahulik. Töötas lumekahur. Asi on selles, et kunstlumega saab nõlva vastupidavamaks teha, et see ka sulale vastu peaks. Nõlva alumises osas õpetas instruktor ühele poisile lumelauasõidu tehnikat.

Kõrvalasuval lumerõngarajal siiski sõitjaid oli. Õed Helina ja Eleri olid lausa Keilast kohale tulnud, et koolivaheajal talvemõnusid nautida.

Eleri ütles, et muidu on nad kas kodus või käivad tallis hobustega ratsutamas, seekord otsustasid aga ka lumerõngaga sõidu ära proovida. Ikkagi vaheldus. Suur osa lumerõngaid seisis aga virnas ja ootas kasutajaid, eks aeg oli ka alles varajane. Lumepark avab argipäeviti uksed alles keskpäeval.

Ei saa just öelda, et laululava nõlv oleks täna lastest kihanud, kuid kelgutajaid ning üksikuid lumelauaga sõitjaid siiski leidus. Väiksemad jõnglased olid koos vanematega kohale tulnud, kuid mäest tuhises alla ka suuremaid lapsi. Lõbu tundus laialt olevat, sest kilked ja hüüded kaikusid üle terve nõlva.

Pirita spordikeskuse direktori asetäitja Eneken Vesmes ütles, et suusarajad ja Tallinna ilmselt suurim liuväli on kõigile avatud ning neid ka kasutatakse päris usinalt.

«Jaanuari esimestel päevadel oli meil ikka päris palju suusalaenutajaid ning liuvälja kasutajaid,» tõdes Vesmes. «Kui kool jälle lahti läheb, siis hakatakse siin suusatunde pidama ja liuvälja kasutatakse samuti. Loomulikult tuleb varem aeg kinni panna, et kõik korraga kohale ei ilmuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles