Lähedased ei saa inimest hullumajja saata (2)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Valuoja puiestee kortermajas hukkus 15. aprillil tulistamises 39-aastane mees.
Viljandis Valuoja puiestee kortermajas hukkus 15. aprillil tulistamises 39-aastane mees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kortermajas mõni nädal tagasi mehe surnuks tulistanud Rene ema otsis küll vahetult enne traagilist juhtumit mitmelt poolt pojale abi, ent arstid ei näinud põhjust meest ravile võtta. Sotsiaalministeerium laiutab käsi: selle üle, kas arstiabi on vajalik, otsustab tervishoiutöötaja ning lähedastel pole siin sõnaõigust.

Viljandi maakonna leht Sakala kirjutas möödunud reedel, kuidas Rene ema on proovinud aastaid oma murele poja pärast lahendust leida, kuid jäänud sisuliselt ilma abita. Näiteks ei ole psühhiaatriahaigla pidanud vajalikuks Renele tahtest olenematut ravi anda, kuigi pereliikmete arvates on see vajalik ja nad on ka korduvalt üritanud meest ravile viia.

Samuti kirjeldas Rene ema, et päev enne traagilist sündmust oli poeg läinud Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakonda, kust ta saadeti aga edasi Jämejalasse, kus asub psühhiaatriakliinik. Ema sõnade kohaselt jooksutati Rened sel päeval korduvalt ühest haiglast teise, kuid abi ta ei saanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles