Majanduse elavdamine jätab riigi rahanälga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester Bigbanki krediitkaarditutvustusel
Rahandusminister Sven Sester Bigbanki krediitkaarditutvustusel Foto: Bigbank

Järgmise nelja aasta eelarvestrateegia tähendab, et valitsusel on puudu 350 miljonit eurot, mis võetakse kas laenuna või reservidest.

Rahandusminister Sven Sester (IRL) ütles, et järgmistel aastatel on riigi rahavood mõnevõrra miinuses, kuna Eesti majandus pole saavutanud parimat võimalikku taset. «Me peame selgelt seda (majanduse taset – toim) stimuleerima. Kui hoiame struktuurset tasakaalu, on kerge nominaalne miinus selgelt majandust elavdava mõõtmega,» ütles Sester. Kogu strateegiaperioodi jooksul ehk aastatel 2017–2020 on vaja juurde 350 miljonit eurot.

Sesteri sõnul on tegu tavalise rahavoogude juhtimisega ning puudujääki kaetakse kas reservidest või laenuga. Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja Sven Kirsipuu sõnas pressibriifingul, et Euroopa Investeerimispangas on 200 miljoni euro suurune laenulimiit. «Kui peaks tekkima vajadus laenata, siis on see kindlasti instrument, mida on mõistlik kasutada,» ütles Kirsipuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles