Urmas Paet ärkas talveunest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gäng-Bäng
Tähetark
Igor Gäng-Bäng Tähetark Foto: Erakogu

Kena kevade on käes, päikene teeb kõrgeid tiire sinise taeva all ja pikenenud päev annab loodusele märku tärkamisest. Loomades ja taimedes möllavad hormoonid, mis valmistavad neid ette kevadiseks võitluseks ja soojätkamiseks. Hirvedele kasvavad hirmsad sarved. Siilid, maod ja karud on koopast välja roomanud ning teritavad kihvasid. Kaugel Brüsselis on pikast talveunest ärgnud Urmas Paet.

 Pahuralt mõmisedes luusib uimane poliitik mööda Euroopa Parlamendi koridore. Vahepeal peatub ja märgistab lõhanäärmeid vastu seina nühkides territooriumi. Lõpuks vajub ta pingikesele istuma ja hakkab oma kasukat lakkuma, sügab pulstunud kõhtu, peletades tüütuid, talve jooksul karvadesse elama asunud satikaid.

Peame olema eriti vaiksed ja ettevaatlikud. Talveunest ärganud eurosaadik on pahur ja kergesti ärrituv ning võib tülitajat ropult sõimata. Mõne aja pärast hakkab Paet toibuma. Ta tõstab koonu, nuhutades õhku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles