Lang jagaks maksud kahe valla vahel kaheti

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang
Rein Lang Foto: Toomas Huik

Kui lubada inimesel registreerida end kahte linna-valda sisse, siis peaks tema tulumaks jagunema kahe omavalitsuse vahel võrdselt või ühe kasuks, selgitas justiitsminister Rein Lang Reformierakonna valimisideed.

«Peame loomulikuks, et kui inimene kasutab - suvilaomanikuna, töötajana või muul põhjusel - teatud omavalitsuses pikemalt avalikke teenuseid, siis osaleb ta ka nende rahastamises,» ütles Lang Postimees.ee’le.

Mis proportsioonides tulumaksu kahe omavalitsuse vahel jagada, on tema sõnul edasise debati küsimus.

Langi väitel võib ette näha kahte võimalikku viisi - tulumaks jaguneb pooleks või tulumaks jaguneb ühte omavalitsusse rohkem kui teise.

«Kui jagunemine ei ole võrdne, on loomulik, et inimene valib selles omavalitsuses, kuhu laekub suurem osa tema tulumaksust. Kui jagunemine on võrdne, jääb ilmselt inimese otsustada, millises omavalitsuses ta valida eelistab,» märkis ta.

Detsembri lõpus oma riikluse programmi avalikustanud Reformierakond tahab lubada igaühel endale senise ühe asemel kaks elukohta registreerida – seda omandi, töökoha või perekondlike sidemete alusel.

Sellest tulenevalt peaks elanik saama jagada kahe omavalitsuse vahel ka tulumaksu, seisab oravapartei riikluse programmis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles