Eesti odinlased patrullivad Helsingi tänavatel (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odini sõdalaste embleem.
Odini sõdalaste embleem. Foto: Soldiers of Odin Estonia Support

Helsingi tänavatel patrulliva pagulastevastase organisatsooni Soldiers of Odin Helsinki pooled liikmed on Eestist pärit immigrandid.

Helsingin Sanomate reporter saatis gruppi nende patrullkäigul ja tundis huvi, mis eristab eestlastest sisserändajaid tumedama nahavärviga pagulastest. «Mina teen tööd ja maksan makse,» vastas üks grupi liige.

«Ma tulin Soome tööle, ma maksan siin makse ja ma ei ole kellegi kaela peal. Aga ma tunnen, et olen soomlastele nii palju võlgu, et pean aitama neil tänavatel korda pidada,» selgitas Eesti odinlaste juht Indrek Olm.

Ta lisas, et kevadel alustatakse patrullimist ka Tallinna tänavatel. «Olm usub, et Soomes elavat ja töötavat ehitusmeest vajatakse praegu Tallinna tänavatele korda tagama,» nentis HSi reporter.

Ta on mures sotsiaalmeediast loetud sõnumite pärast. Üks noor naine on Facebookis kirjutanud, kuidas võõramaalased olevat teda verbaalselt ahistanud. «See näitab, et ka Eestis on probleeme,» ütles Olm.

Olm läks esimest korda Soome tööle kaksteist aastat tagasi. Ta on Soomes alaliselt elanud ja töötanud kümme aastat. Ka tema mure turvalisuse pärast sai alguse Soomest. «Ma ei saa enam oma naist üksinda Jumbosse või Itäkeskusse šoppama lasta,» kurtis ta.

Eestis on pagulasi ja varjupaigataotlejaid vaid murdosa Soome pagulaste arvust, kuid sotsiaalmeedia postituste põhjal hakkavad odinlased Mustamäel patrullima 10-25 liikmelise grupina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles