Reformierakond ja IRL peavad positsioonisõda (1)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veel neljapäeva lõuna ajal raporteeris valitsus üsna üksmeelselt, kui suurepärane eelarvestrateegia on valminud, aga pärast lõunasööki ristasid Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) valitsuskabinetis pikkadeks tundideks mõõgad erakoolide küsimuses. Tulemuseta.

Neli ja pool tundi kestnud arutelu erakoolide seaduse muutmise teemal on mitu toimunut pealt näinut nimetanud selle Taavi Rõivase teise valitsuse kõige ägedamaks valitsuskabineti istungiks.

Ühel pool haridusminister Jürgen Ligi (Reformierakond) talle omases kirglikus vormis ja teda toetav Rõivas ning teisel pool IRLi esimees, sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna oma ministritega. Jutud küündisid lausa võimaliku usaldushääletuse ja valitsuse püsimiseni.

Selles vaidluses toetab Sotsiaaldemokraatlik Erakond pigem Reformierakonna seisukohta – lõpetada erakoolidele automaatne nn karbiraha jagamine – ja neljapäevases valitsuskabineti pingpongimängus võisid nad jälgida, kuidas kaks koalitsioonipartnerit palli üksteise lauapoolele surusid.

Kõva sõnasõda

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles