Linter kummitab jälle (23)

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siberis rahvaalgatusena sündinud aktsioon «Surematu polk» möödunud aastal 9. mail Moskvas Punasel väljakul.
Siberis rahvaalgatusena sündinud aktsioon «Surematu polk» möödunud aastal 9. mail Moskvas Punasel väljakul. Foto: itar tass /scanpix

Aastaid Venemaal tegutsenud Dmitri Linter, kes esitleb end Vene kultuuriministri abina ja vedas pronksiöö ajal Öist Vahtkonda, on taas Eestis käimas.

Ajalehele «Den Za Dnjom» antud intervjuus kõneleb Linter, et on endisel (?) kodumaal selleks, et organiseerida tänavu 9. mail Tallinnas Filtri teel «Surematu polgu» marssi.

«Aktsioon saab olema lühike – Tallinna autobussijaamast kuni pronkssõdurini (kaitseväe kalmistul – toim),» rääkis Linter ajalehele. «Kestab umbes pool tundi.»

Marssi, mis sündis 2012. aastal Siberis rahvaalgatusena ning mille Vladimir Putiniga seotud nn rahvaliikumised aasta tagasi Venemaa riiklikuks propagandaürituseks muutsid, üritas Linter tegelikult Tallinnas korraldada ka möödunud aastal. Toona asi ebaõnnetus.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles