Venemaa presidendi mehed võitlevad Putini tähelepanu eest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa föderaalse uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin (vasakul) ja peaprokurör Juri Tšaika 2011. aastal.
Venemaa föderaalse uurimiskomitee juht Aleksandr Bastrõkin (vasakul) ja peaprokurör Juri Tšaika 2011. aastal. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin peab lähiajal otsustama, kas ta jätab ametisse oma läänevastaste hoiakute poolest kurikuulsa riigi peaprokuröri või lahkub viimane koos veelgi radikaalsema uurimiskomitee juhiga.

Juuni lõpus saab kümme aastat sellest, kui Putin määras Juri Tšaika esimest korda Venemaa peaprokuröriks. Enne seda töötas Tšaika kuus aastat justiitsministrina, alates ajast, kui Putin 1999. aastal peaministriks ja hiljem presidendiks sai. Ta on Putini üks kõige pikemaajalisi jõuametkondade juhte.

Tšaika on peaprokuröri ametis töötanud juba kaks viieaastast ametiaega, kuid seaduse järgi pole peaprokuröri ametiajale piirangut. Nagu ei kehti kuu aja pärast 65-aastaseks saavale Tšaikale ka reaprokuröridele seatud vanusetsensus, et 65-aastaselt peab minema pensionile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles