Politseiamet: mehed pole aidanud kaasa oma isiku tuvastamisele

, PPA migratsioonibüroo juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maige Lepp
Maige Lepp Foto: PPA

Viimastel nädalatel on kinnipidamiskeskusest vabanenud neli Aafrikast pärit meest, kes viibivad praegu Tallinna varjupaigas. Nad vabanesid seetõttu, et täitus väljasaatmise korraldamiseks lubatud maksimaalne 18-kuuline periood.

Ebaseaduslikult riiki tulnud mehi pole võimalik välja saata, kuna seni pole nende isikud tõsikindlalt tuvastatud. Mehed on kinnipidamise algusest peale andnud korduvalt valeütlusi oma isikuandmete kohta, neil pole ühtki dokumenti ning keegi neist pole astunud samme, mis aitaks isikut tuvastada.

Samuti väitsid mehed Eestisse jõudes, et on alaealised, kuid Eesti kohtuekspertiisi instituudis tehtud ekspertiis välistas selle. Meestelt võetud selgituste kohaselt oli nende Eestisse tulemise eesmärk jõuda Rootsi, Soome või Norrasse ning nad esitasid paar päeva pärast Eestisse jõudmist varjupaigataotluse, kuid saades aru, et see tähendab Eestisse jäämist, võtsid avaldused tagasi. Kinnipidamise ajal ei osalenud mehed ka neile pakutud keeleõppes  – kaks neist külastas esimest keeletundi ning mõlemad loobusid seejärel õppes osalemast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles