Tiiu lasti Türgi laevatehases vette

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi laevatehases vette lastud parvlaev «Tiiu».
Türgi laevatehases vette lastud parvlaev «Tiiu». Foto: AS Tallinna Sadam

Reedel veesati Türgi Sefine laevatehases Tiiu, neljas uutest parvlaevadest. TS Laevad juhatuse esimehe Kaido Padari sõnul veesati parvlaev nagu Leiger ehk alus tõmmati vintside abil mööda õlitatud slippi ujuvdokki, see veeti merele ning lasti seal vette. Kogu protsess võttis aega peaaegu 20 tundi.

Praeguseks 2700-tonnise massiga Tiiule on paigaldatud mootorid, sagedusmuundurid, pumbad, kliimaseadmed ja boilerid. «Lisaks on laeval paigas 11 000 meetrit torustikku, 20 000 meetrit kaableid ja üle 8000 ruutmeetri isolatsioonimaterjale. Laevakorpusest on puhastatud ja alusvärviga kaetud juba ligi 45 000 ruutmeetrit pinda,» kirjeldas Padar.

Uued parvlaevad on 114 meetrit pikad, mahutavad 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laevadele tulevad päästevahendid 700 reisijale ja kahel tekil istekohad 500 reisijale. Türgi tehases ehitatavad laevad saabuvad Eestisse 2016. aasta suve teisel poolel ning asuvad liinile alates 1. oktoobrist 2016. Parvlaev Tiiu hakkab reisijaid teenindama Rohuküla-Heltermaa liinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles