NATO toob Balti riikidesse ja Poolasse vägesid juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nato kontingendi saabumine Ämari lennuväljale kahe lennukiga Hercules. 173. jalaväerügemendi sõdurid võttis vastu president Toomas Hendrik Ilves ja Ameerika Ühendriikide suursaadik Jeffrey D. Levine...
Nato kontingendi saabumine Ämari lennuväljale kahe lennukiga Hercules. 173. jalaväerügemendi sõdurid võttis vastu president Toomas Hendrik Ilves ja Ameerika Ühendriikide suursaadik Jeffrey D. Levine... Foto: Küllike Rooväli

Eelmisel reedel kirjutas The Wall Street Journal, et NATO riigid valmistuvad paigutama Balti riikidesse ja Poolasse nelja pataljoni jagu ehk umbes 4000 sõjaväelast. Ameerika Ühendriikide asekaitseminister Robert Work kinnitas samuti NATO väekontingendi suurust, lisades, et alliansi vägede suurendamine on vastus Venemaa suurenenud aktiivsusele piirkonnas.

«Venelased on korraldanud palju äkkõppusi suure hulga vägedega piiride vahetus läheduses,» sõnas Work. «Me saame oma vaatevinklist väita, et see on erakordselt provokatiivne käitumine.»

NATO kaitseministrid kiitsid veebruaris põhimõtteliselt heaks Ida-Euroopasse vägede paigutamise, ehkki diplomaadid ütlesid, et sõdurite arv ei ole veel kindlaks määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles