Aasta parima loodusfoto pildistas Erik Mandre

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Punkar öötunnil»
«Punkar öötunnil» Foto: Erik Mandre

Nädalavahetusel Estonia kontserdisaalis toimunud «Looduse aasta foto 2016» lõpugalal tunnustati Eesti parimaid loodusfotograafe ning ligi tuhande osaleja seast pälvis kõrgeima tunnustuse, Suure Hundi ja aasta loodusfotograafi tiitli, Erik Mandre fotoga «Punkar öötunnil».

«Pildi võlu tuleb välja ehk sellest, et metssiga ise oli keskendunud oma olustikule. Täiesti omaenda maailmas,» kirjeldas Mandre talle võidu toonud fotot. «Mul on tegelikult hea meel, et metssiga kui liik, kel teatavasti viimastel aastatel on üsna tumedad pilved pea kohal, on siin nii positiivses võtmes. Et metssiga on saanud selle tähelepanu.»

Konkursile esitatud töid hindas üheksaliikmeline žürii Rein Marani juhtimisel. «Metssiga – üks meie metsade nutikamaid olevusi. Paljude fotode kangelane läbi aegade. Teda on tabanud kuri saatus, ja arvata võib, et mõningate aastate pärast metssiga lihtsalt tabada võib olla keerukas,» sõnas Maran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles