Eriüksused saavad jõudu juurde (6)

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eriüksuse K uued vormid on kaitsevärvi rohelised. Foto on tehtud eelmisel suvel Ida-Virumaal toimund piiriõppusel, kus harjutati illegaale üle piiri toimetanud relvastatud kurjategijate kinnipidamist, kes õppuse legendi kohaselt olid põgenenud mööda väikseid metsavaheteid. Tallinnast kopteriga appi saabunud eriüksus maandus Väike-Pungerja postijaama juures.
Politsei eriüksuse K uued vormid on kaitsevärvi rohelised. Foto on tehtud eelmisel suvel Ida-Virumaal toimund piiriõppusel, kus harjutati illegaale üle piiri toimetanud relvastatud kurjategijate kinnipidamist, kes õppuse legendi kohaselt olid põgenenud mööda väikseid metsavaheteid. Tallinnast kopteriga appi saabunud eriüksus maandus Väike-Pungerja postijaama juures. Foto: Politsei

Politsei eriüksus K ja piirivalve kiirreageerimisüksus idapiiril saavad juurde mitukümmend uut liiget ja varustust, sest riik on otsustanud panustada erioperatsioonide läbiviimise võimekusse.

Eriüksuste koosseisu suurendamine on kallis lõbu. Ainuüksi järgmisel aastal idapiirile lisanduva kaheksa täiendava piirivalve kiirreageerimisüksuse liikme palkamine läheb koos neile varustuse hankimisega maksma üle 300 000 euro. See teeb üle 35 000 euro iga uue liikme kohta.

Riigi pikem plaan on piirivalve kiirreageerimisüksust paari aasta jooksul aga kokku 20 inimese võrra suurendada. See tähendab, et raha on juurde vaja veel vähemalt pool miljonit eurot. Praegu on idapiiril töötavas üksuses ametis üle 30 inimese, umbes pooled neist tegutsevad Narva piirilõigul, teised Lõuna-Eestis, kus on püsiv probleem ebaseadusliku inimkaubandusega.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles