Saaremaa mootorrattaõnnetuses hukkunud mees oli teel volbrilõkkele (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratas.
Mootorratas. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Laupäeva õhtul Saaremaal juhtunud mootorrattaõnnetuses hukkunud 51-aastane Arvi soovis jõuda Vaiveresse volbrilõkkele, kuid tema tuttavad ei olnud nõus teda sinna sõidutama. Lõpuks võttis mehe peale joobes ja lubadeta 34-aastane mees, kes mõni aeg hiljem teelt välja vastu puud sõitis.

Kuressaare lähedal asuva Vaivere küla jaoks kujunes nädalavahetus dramaatiliseks. Loetud tundide jooksul toimus küla vahel kaks liiklusõnnetust, kirjutab Saarte Hääl. Ühes neist hukkus 51-aastane Arvi. 

Liiklusõnnetus juhtus laupäeva õhtul kell 18.29 Lilbi-Vaivere tee 2,6. kilomeetril, kus purjus ja vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõiguseta 34-aastane mees kaotas vasakkurvis mootorratta üle kontrolli ja sõitis teelt välja vastu puud. Mootorrattal kaasreisijana istunud 51-aastane Arvi sai õnnetuse tagajärjel eluohtlikke vigastusi ning suri hiljem kiirabiautos. Juht toimetati Kuressaare haiglasse.

Tahulas elanud Arvil oli kange soov jõuda Vaiveres põleva volbrilõkke juurde. Ta oli helistanud tuttavatele, et need ta ära viiksid, kuid keegi polnud nõus. Siiski leidis ta abivalmis juhi, kes hoolimata joobest ja lubade puudumisest oli valmis Aivari tsikliga ära viskama.

Tahula poolt tulnud mootorratas oli kohe pärast kurvi mustkattelt pehmele teeservale kaldunud. Sõiduriista hoog oli siiski nii suur, et sõidu lõpetas teed heinamaast eraldav võsa. 

Juhil oli peas kiiver, kuid paraku puudus kiiver kaasreisijal.

Järgmisel hommikul kell 9.01 teavitati politseid liiklusõnnetusest Vaivere külas. Politsei pressiesindaja Heiko Leesmenti sõnul märkasid politseinikud õnnetuspaiga läheduses veriste kätega inimest. «22-aastane mees oli joobes ja keeldus järjekindlalt meedikute abist,» rääkis Leesment. Politseijaoskonda toimetamise järel tunnistas noormees politseinikele, et juhtis õnnetusse sattunud autot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles