Breiviki massimõrvast pääsenu: radikaliseerumine kerkib esile, kui ühiskonnas on suured muutused (2)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Breiviki massimõrvast pääsenud Bjørn Ihleri sõnul on kõik inimesed enamasti sarnased ja kui seda mõista, siis on raske kedagi vihata.
Breiviki massimõrvast pääsenud Bjørn Ihleri sõnul on kõik inimesed enamasti sarnased ja kui seda mõista, siis on raske kedagi vihata. Foto: ERR kuvatõmmis

Radikaliseerumine on praegu suur probleem, mis võib esile kerkida siis, kui ühiskonnas toimuvad suured muutused, selgitas täna Tallinnas Bjørn Ihler, kes on üks nendest, kes elas 2011. aasta juulis Norras Utøya saarel üle Anders Behring Breiviki korraldatud massimõrva.

Bjørn Ihler pääses kohutavast veretööst sõna otseses mõttes eluga, sest Breivik sihtis ka teda, kuid tulistas õnneks mööda, vahendas ERR «Aktuaalset kaamerat». 

Täna on Ihler kirjanik ja aktivist, kes käsitleb palju oma töös terrorismi ja radikaliseerumist.

Tema hinnangul võivad radikaliseeruda need ühiskonnagrupid, kes suhtuvad muutustesse kahtlevalt või vaenulikult. Siinkohal tulekski Ihleri sõnul selgitada, et muutused võivad tuua kaasa ka palju head, näiteks uusi kogemusi ja avardada maailmapilti, ning samuti aitavad muutused mõista, et inimesed üle maailma on kõik enamasti sarnased. 

Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles