Päästjate piketi korraldaja kandideerib riigikokku

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Reinberg päästjate meeleavaldusel detsembris.
Andreas Reinberg päästjate meeleavaldusel detsembris. Foto: Liis Treimann

Detsembri alguses Tallinnas päästeameti peakontori ees piketi korraldanud Andreas Reinberg kandideerib üksikkandidaadina riigikokku.

Reinbergi sõnul oli ta just ära maksnud kautsjoni valimiskomisjonile, et end registreerida Viljandi- ja Järvamaa valimisringkonnas.

«Mis mul üle jääb – inimesed nõuavad. See ei olnud vaid päästjate surve, inimesed ka muudelt aladelt on märganud, et ma olen kodanikuühiskonna eest seisja ja astun nõrgemate kaitseks välja,» selgitas ta kandideerimise põhjust.

Reinberg nentis, et ka erakonnad on temaga kõnelusi pidanud, kuid ta ei soovi nendega liituda. «Ma arvan, et minu sõnum kipuks erakonnas hägustuma.» Ta lisas, et teemad, mille eest ta seista kavatseb, ulatuvad sisejulgeolekust kaugemale.

Mees ise usub, et tema tõenäosus riigikokku valitud saada on väga suur. «Kõikides oma ettevõtmistes olen siiamaani saavutanud maksimumi ja näen ka seekord, et me viime selle asja ellu.»

Ta kavatseb ka reklaami teha, et suurema hulga inimesteni jõuda. «Päästja palga eest on raske midagi väga suurt lubada, aga on neid, kes on pakkunud oma toetust juba praegu. Loodan, et meedia võtab ka üksikkandidaate tõsiselt ja meid kaasatakse debattidele.»

Reinberg elab Viljandimaal Suure-Jaani lähedal ning on seni silma paistnud päästjate õiguste eest seismisega. 2009. aastal korraldas ta päästjate koondamise vältimiseks näljastreigi, 2010. aastal organiseeris aga pealinna 250 päästjaga meeleavalduse.

Seni on end üksikkandidaatidena üles seadnud reservkolonelleitnant Leo Kunnas ja Saaremaa põllumajandusettevõtja Raimond Ellik.

Kui märtsis toimuvatel riigikogu valimistel osaleb sama palju valijaid kui 2007. aastal, peaks üksikkandidaat saama parlamenti pääsemiseks valimisringkonnast olenevalt hinnanguliselt 4500-6000 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles