Uuest peatänavast saab aimu järgmisel nädalal

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatava peatänav ning meelelahutus- ja kaubandusvöönd Tallinna südames.
Kavandatava peatänav ning meelelahutus- ja kaubandusvöönd Tallinna südames. Foto: Projekt Tallinn 2020

Tallinna uue peatänava ideekonkursi võitjad kuulutatakse välja Tallinna päeval, 15. mail, ja samal päeval avatakse Laste Maailma galeriis võidutööde näitus.

«Eesmärgiks on muuta majade vahele jääv peatänava ruum inimesesõbralikuks. Siiani on linna väga tihti planeeritud lähtuvalt autodest ja sellest, et autodel oleks mugav liikuda. Aga praeguses 21. sajandi situatsioonis on fookus hoopis mujal,» lausus peatänava konkursi korraldanud Eesti Arhitektuurikeskuse juht Raul Järg.

«Võin öelda, et konkursitööd on põnevad. Konkursi puhul on positiivne ka see, et väga suure tõenäosusega saab suur osa konkursile laekunud ilusatest piltidest ja visioonidest teoks. Tegemist on linna ja riigi ühisprojektiga, mille ellu viimiseks on olemas umbes kümne miljoni euro jagu rahalisi vahendeid, et see ruum päriselt välja ehitada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles