Tallinna linnasüdant ootavad suured muutused

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Projekteerijate maja Rävala puiesteel lammutatakse maha ning ehitatakse samas mahus üles. Kõrgemate hooneosade nurka rajatakse väike park.
Endine Projekteerijate maja Rävala puiesteel lammutatakse maha ning ehitatakse samas mahus üles. Kõrgemate hooneosade nurka rajatakse väike park. Foto: Koko Arhitektid

Kõigepealt algab Tallinna südalinnas Tammsaare pargi rekonstrueerimine, millele järgneb uue peatänava ehitus. Kaubamaja naabruses asuvate Projekteerijate maja ja kunagise Eesti Energia hoone, praeguse Meloni kaubamaja asemele ehitatakse Rävala Galerii.

«Mere poolt, läbi Narva maantee otsa liigub meelelahutus- ja kaubandusvöönd. Ja see liigub ühelt poolt Solarise ja teiselt poolt Rotermanni kvartalini. Selle osad on Rotermann, Postimaja, Viru keskus, Kaubamaja, Rävala galerii ja Solarise keskus. Selle vöö teke tähendab, et inimestel on võimalik jalgsi läbi kõigi nende hoonete liikuda. Ehk siis kui peatänava projektis jalakäijatele tähelepanu pöörata ja need hooned rajada, muutub kesklinn tugevamaks, tsentraalsemaks,» rääkis Koko Arhitektide partner Andrus Kõresaar.

Olulist mõju avaldab linnapildile ka kavandatav peatänav, mis muudab pealinna keskme jalakäijasõbralikumaks, autoliiklus suunatakse mujale. Kesklinn ei ole tulevikus enam koht, kust autoga läbi sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles