Kallas ja Reformierakond arutasid tema kriitilisi avaldusi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Liis Treimann

Reformierakonna riigikogu fraktsioon kohtus eile presidendikandidaadiks pürgiva Siim Kallasega, kes oma uues esseeraamatus kritiseerib muu hulgas Reformierakonda. Kallase sõnul tuli kriitika küll jutuks, kuid vaatamata sellele oli kohtumine sõbralik ja asjalik.

Euroopa Komisjoni endine asepresident, Reformierakonna auesimees ja ekspeaminister Siim Kallas esitles üleeile oma raamatut «Kallas. Esseed, mõtted ja päevakaja», kirjeldades selles ka põhjuseid, miks ta 2014. aastal peaministritoolist loobus. 

Ühe taandumise põhjusena nimetas ta raamatus vastuolusid Reformierakonna juhatusega. Ta tõi näiteks, et juhatus ei kiitnud heaks tema ideed tuua valitsusse Euroopa või muu rahvusvahelise kogemusega inimesi, vaid ütles talle, et paljud erakonna hüvede nimel töötanud tahavad näha oma tulevikku ministri või riigikogu liikmena. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles