Tort emale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõsiselt asja juures: emadepäeva küpsisetordile laovad maasikaviile (vasakult) Rahe, Triin, Erik, kondiiter Nadja Kaarma ja Säde.
Tõsiselt asja juures: emadepäeva küpsisetordile laovad maasikaviile (vasakult) Rahe, Triin, Erik, kondiiter Nadja Kaarma ja Säde. Foto: Eero Vabamägi

Küpsisetort on emadepäeva klassika – lihtne teha ja maitseb kõigile. «Ka mina tegin lapsena emale küpsisetorti,» ütleb üks Eesti nimekamaid magusameistreid Nadja Kaarma, kui väikeste abiliste Õnne (3), Säde (7), Rahe (8), Eriku (10) ja Triinuga (11) vahukoorekreemist torti kokku laduma hakkab.  

«Pange ikka küpsistele rohkem vahukoorekreemi!» hõikab Kukekese baari-bistroosse emadepäeva küpsisetordi valmistamise miniõpituppa kogunenud lastele kondiiter Nadja Kaarma, kelle tähelend algas aastate eest Haapsalu Müüriääre kohvikust.

Juba siis, kui kohvikupidaja Anni Arro Nadja talendi avastas, olid tema küpsetised kuulsad kohevuse, kreemisuse, mahlakuse ja vähese biskviidi poolest. Ning nüüdki minnakse Komeedi kohvikusse või Kukekesse just tema õhulisi beseega marjarulle või Waldmanni kooki nautima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles