Kõrge riigiametnik kasvatab vilja võõral maal (8)

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Šalamov oma Kostiveres asuval maatükil, mis on juba 13. aastat viljakasvatamiseks välja renditud, ilma et mees ise seda oleks teadnud.
Timo Šalamov oma Kostiveres asuval maatükil, mis on juba 13. aastat viljakasvatamiseks välja renditud, ilma et mees ise seda oleks teadnud. Foto: Liis Treimann / Postimees

Üks Eesti staažikamaid tippametnikke, statistikaameti juht Andres Oopkaup leidis end eriskummalise pärandiloo keskmest: selgus, et viimased 12 aastat on ta kasvatanud Kostiveres rendipõllul vilja maa tegeliku omaniku loata.

«See lugu on üks paras «Santa Barbara», kus mina avaliku elu tegelasena paraku nüüd ka osalen,» toob  Oopkaup võrdluse kunagise Hollywoodi seriaaliga.

Tal on parasjagu käsil ainulaadne maavaidlus. Vaidlusse sattus ta oma hobi – viljakasvatuse tõttu. Põllundusega tegeleb Oopkaup  Tallinna naabruses Kostiveres, kus rendib eraomanikele kuuluvaid maatükke, harib neid ja kasvatab seal vilja.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles