Jant, mis pakub arutlusainet

Ralf Sauter
, filmikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tunamullu linastunud Hollywoodi menukomöödia «Neetud naabrid» rääkis pisitütart kasvatavast noorest abielupaarist, kes oli sunnitud astuma sõtta end naabermajas sisse seadnud ning igal õhtul lärmakalt pidutseva üliõpilaskorporatsiooniga. Kuna särtsakas film tõi korralikult raha sisse ja kriitikudki kiitsid selle üldiselt heaks, otsustati teha samalaadset konflikti kujutav järg.

 Sedapuhku valmistavad Macile (Seth Rogen) ja Kellyle (Rose Byrne) peavalu kolm tegusat naistudengit, kes loodavad kõrvalmajas korraldada seninägematuid tüdrukutele mõeldud prallesid. Teist last ootav abielupaar plaanib nagunii senise kodu maha müüa ja mujale kolida, kuid tekib oht, et uued kontrollimatud naabrid hirmutavad võimalikud ostjad kohe ära. Nagu arvata võib, ei kavatse isemeelsed tüdrukud eesotsas tulehark Shelbyga (Chloë Grace Moretz) niisama kergelt alla anda, seetõttu peavad Mac ja Kelly appi võtma vana verivaenlase Teddy (Zac Efron), kel on kaootiliste kolledžipidudega kuhjaga kogemusi.

Mis «Neetud naabrid 2» puhul aga ootamatuna mõjub, on selles avalduv feministlik perspektiiv. Tänapäeval ei juhtu just sageli, et ropus Hollywoodi komöödias naisi võimestataks. Kui «Neetud naabrites» pöörasid Mac ja Kelly tülli tiiraste kuttidega, kelle üks  eesmärk pidude korraldamisel oli neiud täis joota ja voodisse saada, siis teises osas tõstab pead rühm naisüliõpilasi, kellel leidub piisavalt väärikust, et võtta osa just niisugustest meeskorporatsioonide korraldatud läbudest, kus naistesse suhtutakse kui objektidesse. Shelbyle ja tema sõbrannadele tähendab ideaalne õhtu näiteks üheskoos romantilise draama «Süü on tähtedel» vaatamist ning ohtrat jäätisesöömist. Naabritena pole nad siiski viisakamad kui Teddy oma kamraadidega, põhjustades Macile ja Kellyle küllaga peavalu. Neidudelegi meeldivad vali muusika, marihuaana ja eksootilised kokteilid, aga nad tahavad neist turvaliselt rõõmu tunda omadel tingimustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles