Karula kratid näitavad vallajuhtidele hambaid (10)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Kuks ja Liilia Tali võtavad lapsed Aale (vasakult), Hava, Loo ja süles rippuva pesamuna Aho koolist-lasteaiast paariks päevaks protesti märgiks ära.
Ants Kuks ja Liilia Tali võtavad lapsed Aale (vasakult), Hava, Loo ja süles rippuva pesamuna Aho koolist-lasteaiast paariks päevaks protesti märgiks ära. Foto: Kristjan Teedema

Kagu-Eesti Karula vallas juhtuvad maale elama kutsumise kampaaniatagi imelised asjad: kohaliku põhikooli õpilaste hulk on viimase viie aastaga peaaegu kahekordistunud. Ent nüüd on kohalikud aktivistid valla juhtidega leppimatult tülli pööranud.

Eile alanud protestiaktsioon «Kool kogukonnale» ei jäta kahtlust, et vallavalitsuse vastas seisavad oma ala asjatundjad. Peale vallavalitsusele, kooliperele, volikogule ja lapsevanematele suunatud avaliku pöördumise lendas teele pressiteade. Eestvedajatel on omavahel kindel tööjaotus, isegi pressikoordinaator on olemas.

Aktivistid käisid koolis õpetajatega vestlemas ja selgitamas, miks nad võtavad oma lapsed järgmisel nädalal koolist kaheks päevaks ära ja panevad nad selle asemel ajutiselt loodud projektikooli. Mõistagi otsiti innukalt õpetajate toetust. Tulekul on meeleavaldused.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles