Politseinikku rängalt vigastanud roolijoodik sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodik.
Roolijoodik. Foto: Eero Vabamägi

Pärnu maakohus mõistis reedel kriminaalkorras süüdi rooljoodiku, kes möödunud aastal üritas autoga korrakaitsjate eest minema sõita ning kui politseinikud ta siiski kinni pidasid, siis vigastas ta neid üht rängalt.

30-aastane Danel sattus seadusega pahuksisse möödunud aasta alguses, kui istus purjuspäi ja juhtimisõigust omamata autorooli. Kui politseinikud andsid mehele peatumismärguande, jätkas Danel sõitu, kuid peagi õnnestus korrakaitsjatel tema auto siiski kinni pidada. Ka auto peatamise järel ei allunud Danel politseinike korraldustele, sõimas võimuesindajaid ning ründas neid. Ühtlasi tekitas ta ühele politseinikule vigastused, mis põhjustasid ametnikule pikaajalised tervisehäired.

Lääne ringkonnaprokuratuur esitas Danelile süüdistuse mootorsõiduki joobeseisundis juhtimises, vägivallatsemises võimuesindaja kallal ja ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamises.

Reedel mõistis Pärnu maakohus Daneli ka süüdi ja määras talle ühe aasta ja nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles