Salakaubavedajad hoiavad Piusal piirivalvuritel silma peal

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piusa piirivalvurid teavad, et sellest kordoni kõrval asuvast hoonest on nende liikumiste kohta antud infot salakaubavedajatele.
Piusa piirivalvurid teavad, et sellest kordoni kõrval asuvast hoonest on nende liikumiste kohta antud infot salakaubavedajatele. Foto: Eero Vabamägi

Politsei- ja piirivalveameti vast valminud Piusa kordoni aia taga asub väsinud moega kahekorruseline hoone, mille kohta piirivalvurid teavad, et neid on sealt jälgitud ja patrullide teeleasumise aja ja suuna kohta salakaubavedajatele teavet antud.

Kordoni naabermajas on kaheksa korterit, kuid piirivalvurite andmetel elab praegu vaid ühes korteris alaline elanik.

Piusa kordoni ülema Valmar Hinno sõnul oskavad piirivalvurid sellise jälgimisega arvestada ja rakendavad vajadusel vastumeetmeid. «Me väldime rutiini ega saada patrulle teele iga päev kindlatel kellaaegadel kindla marsruudiga. Kordonis varieeruvad patrullide teele asumise aeg, nende marsruut, samuti patrulli kestus,» rääkis Hinno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles