Loomaaia juht Mati Kaal sai looduskaitsepreemia

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal.
Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Keskkonnaminister Marko Pomerants avas eile looduskaitsekuu ning andis Tallinna loomaaia kauaaegsele direktorile Mati Kaalule üle seekordse Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia koos looduskaitse kuldmärgiga. Preemia suurus on 5000 eurot.

«Kui nii vana inimene kui mina mõtleb Tallinna loomaaiale, siis igal juhul tuleb tal enne jääkaru, elevanti, miilut ja maisimadu meelde Mati Kaal, väsimatu loomamees, kelle jaoks on meie enamuse jaoks vägagi võõrad liigid omad,» ütles keskkonnaminister Marko Pomerants.

Eerik Kumari nimeline looduskaitsepreemia on elutööpreemia, millega tunnustatakse inimesi, kelle tegevus looduslike koosluste, haruldaste liikide ja looduse üksikobjektide kaitse korraldamisel ning looduskaitsealaste teadmiste levitamisel on olnud tähelepanuväärne. Mati Kaalu tunnustatakse aastaid kestnud viljaka tegevuse eest Eesti ja maailma looduse tutvustamisel ja uurimisel ning Tallinna loomaaia juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles