Reidi pärast PPA kohtusse kaevanud pandimajapidaja loobus kaebusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna halduskohus.
Tallinna halduskohus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Mullu novembris politseireidi keskmesse sattunud Tallinna pandimajapidaja kaebas politsei- ja piirivalveameti (PPA) toimunu pärast kohtusse, kuid loobus täna kaebusest.

Tallinna halduskohus pidi täna OÜ PlaDa kaebust arutama, kuid kaebaja esindaja teatas kohtus, et nad loobuvad kaebusest ja kohus aktsepteeris seda.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude teenistus analüüsis 2015. aastal alustatud kriminaalmenetlusi ja infoteateid ning selle põhjal leidis kinnitust, et tihti jõuavad varastatud esemed müügile pandimajadesse.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude teenistuse vanema Toomas Jervsoni sõnul kaardistas politsei seejärel Tallinnas enim murettekitavad pandimajad, mille nimed jooksevad erinevatest menetlustest ja infoteadetest läbi, ning koostas selle alusel ohuhinnangu. Nende pandimajade nimistusse sattus ka OÜ-le PlaDA kuuluv pandimaja, mille omanik kaebas PPA kohtusse.

«Süütegude ennetamiseks viisid Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude teenistuse ametnikud 2015. aasta novembris läbi politseireidi ning teiste seas käisid politseinikud korrakaitseseaduse alusel ka PlaDA-le kuuluvas pandimajas Pae tänaval,» ütles Jervson BNS-ile.

Hiljem vaidlustas pandimaja omanik politsei tegevuse õiguspärasuse. Samas oli PPA veendunud, et politsei tegevus oli õiguspärane ja kõik toimingud olid korrektselt dokumenteeritud, märkis Jervson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles