Riigipiiri ehitava ettevõtte tegevus sattus politsei luubi alla (3)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigipiir. Illustratiivne foto.
Riigipiir. Illustratiivne foto. Foto: Eero Vabamägi

Politsei uurib piiriäärsel alal era- ja riigimaalt pinnast kaevandanud ning seda riigipiiri ehitustöödel kasutanud ettevõtte tegevust.

Täna hommikul sai politsei teate Võrumaa piiriäärselt elanikult, et tema eramaalt on loata võetud pinnast ja kasutatud seda piiriehitustöödel Misso vallas Parmu külas, teatas Lõuna prefektuur. Sealsel piirilõigul teeb ehitustöid riigihanke võitnud ja PPA-ga lepingu sõlminud osaühing Kagumerk.

Veieri kinnistu pealt on karjäärist üks 5000 tonni küll kruusa julgelt minema kärutatud Eesti piiri peale - sellise kõne tegi täna hommikul keskkonnainspektsioonile kui ka politsele kagupiiri vahetus läheduses maad ning ühes sellega vana kruusakarjääri omav Võrus tegutsev puiduettevõtja Aivar Vaab, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Kagumerk juhatuse liige Sulev Muru väidab, et ta sai nõusoleku võõral maal kruusa kaevandamiseks läbi vahendaja. Samuti puudub tal kaevadamiseks vajalik keskkonnaameti luba, viimase peaks tema arvates muretsema karjääri omanik.

«Kui on karjäär, siis on muidugi kaevandusload ja värgid. Noh ma ei tea, et kui kaugel see asi on tal aetud või ei ole üldse aetud. Seda ei saa nii kommenteerida,» ütles Muru.

PPA integreeritud piirihaldusbüroo juht Helen Neider-Veerme ütles, et politsei võtab laekunud infot väga tõsiselt ning püüab võimalikult kiiresti välja selgitada, kas piiriehitustöid teostaval ettevõttel oli kokkulepe pinnase kasutamiseks või on firma seadust rikkunud.

«Praeguseks nähtub osapoolte selgitustest ja sündmuskohal kogutud infost, et ettevõtte töötajad kaevandasid selles kohas pinnast nii eramaalt kui riigimaalt ning kasutasid seda piiriehitustöödel täitena,» selgitas ta.

«Äärmiselt kahetsusväärt on, et riigile nii tähtsas projektis kaasa tegev ettevõte on oma käitumisega sellised kahtlused tekitanud. Lisaks võimaliku süüteo tuvastamisele hindame põhjalikult sedagi, kas PPA saab selle ettevõttega jätkata koostööd riigipiiri väljaehitamisel,» ütles Neider-Veerme. 

Politsei alustas ühes keskkonnainspektsiooniga selle juhtumi asjaolude selgitamist, et hinnata kaevetööde seaduspärasust ning kaevandamisega keskkonnale tekitatud võimaliku kahju ulatust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles