Laps kukkus sünnipäevapeol 3,5 meetri sügavusse kaevu

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Viimsis Lubja külas kukkus teisipäeva õhtul laps kolme ja poole meetri sügavusse kaevu, päästjad aitasid lapse ja teda aitama läinud soomlasest töömehe kaevust välja.

Juhtumi pealtnägija kirjeldas Postimehele, et mängutoas Ampri teel lõppes parajasti viieaastase lapse sünnipäevapidu. Kell oli juba 20 läbi ning vanemad pakkisid asju kokku ja kutsusid lapsi autodesse. Mõned väikesed peolised lippasid veel maja ees õues.

Järsku avastas ema, kes oli just ühe lapse autosse pannud, et tema poeg on kadunud. Teise sünnipäeval olnud lapsevanema sõnul kuulis ema kuskilt summutatud appihüüet ja hetk hiljem leiti poiss maja eest künka otsast kaevust.

«Laps seisis augus püsti, vesi kuskil põlvist saati, ja nuttis,» kõneles pealtnägija. «Üks ema helistas kiirabisse ja päästeametisse. Hakkasime otsima köit või redelit, et poiss august välja saada. Siis aga jooksis siitsamast lähedalt angaarist välja soomlasest töömees, kes auku hüppas ja poisi sülle võttis.»

Naise sõnul rahunes poiss maha pärast seda, kui kaevu roninud mees ta sülle võttis. Kui päästjad lapsele rakmed ümber panid ja ta kaevust välja said, käitus poiss nii, nagu poleks midagi hullu juhtunudki. «Ta sai vaid kriimustusi,» kõneles pealtnägija. «Õnn, et seal nii vähe vett oli.»

Pealtnägija ei osanud öelda, kas augul oli õnnetuse hetkel kate peal või mitte. Ta kirjeldas, et ava kattis väga õhuke metallplaat ning võimalik, et see andis järele, kui laps sellele peale astus. Kiirabi viis lapse pärast õnnetust lastehaiglasse tervisekontrolli, kust arstid ta õhtul koju lubasid.

Häirekeskus sai teisipäeval kell 20.39 teate, et Viimsi vallas Lubja külas on kukkunud nelja-aastane laps vanasse ja kasutuseta kaevu, teatas Põhja päästekeskus.

Eile käis Viimsi piirkonnapolitseinik õnnetuse toimumiskohas ning kontrollis ala põhjalikult. Politseinik on suhelnud nii valla kommunaalameti kui ka rentnikuga, kes maad kasutab. Viimane teeb politseiga igati koostööd ning eile kella 15ks olid augud juba betoonkatete ja tellistega suletud.

Ida-Harju politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Rainis Sinikas märkis, et juhtum on kahetsusväärne, ent õnneliku lõpuga. «Maakasutaja oli tegelikult üritanud auku sulgeda, nimelt kattis kaevu niinimetatud plekktahvel, mis paraku aga ei osutunud piisavalt kandevõimeliseks,» nentis Sinikas. Ta lisas, et seesuguseid auke leidub paraku kindlasti teisigi, ning kutsus kõiki maaomanikke üles tähelepanelikkusele. «Selliste aukude katmise eest vastutab maaomanik,» rõhutas ta.  

Mängutoa administraator ütles Postimehele, et nende asutus rendib hoone kolmandal korrusel juba kolmandat aastat 200-ruutmeetrist pinda. Hoone ümbruses olevatest kaevudest polnud mängutoa töötajad tema sõnul enne juhtumit üldse teadlikudki.

Ampri teel asuva hoone omanik on Ameerika Ühendriikides elav väliseestlane. Omanikult rendib hoonet Emicaid OÜ, mis omakorda rendib hoones pinda allrentnikele edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles