Tabati sadakonda inimest tüssanud kelmid (2)

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmide kodude läbiotsimisel leidis politsei madratsi alt  suure koguse sularaha.
Kelmide kodude läbiotsimisel leidis politsei madratsi alt suure koguse sularaha. Foto: Politsei

Mööda Narva linna sõidab luksusauto, mille juht ootamatult pidurdab, sest näeb tänaval surnud tuvi. Ta astub autost välja, sammub sadakonna meetri kaugusel mängivate laste juurde, ulatab neile kümme eurot ja palub  õnnetu otsa leidnud linnule haud kaevata.

Viimased kuu aega on see inimene olnud vahi all. Teda ja tema seitset arvatavat kuriteokaaslast – kuus meest ja kaks naist, enamik vanuses kuni 35-eluaastat – kahtlustatakse raha väljapetmises, kasutades ära kergeusklikke inimesi.

«See on meie jaoks suur uurimine,» ütleb Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse juht Toomas Jervson.

Ärakasutatute ring on suur, umbes sadakond vene keelt kõnelevat inimest, nende seas ka kuriteos kahtlustatavate endi sugulased. Uurijad arvavad, et kahjusumma võib lõpuks küündida kuni poole miljoni euroni. Praegu on kokku arvutatud kahju juba 200 000 euro kandis.

Ei saa välistada, et uurimise käigus kvalifitseeritakse kelmide tegevus ümber ja neid hakatakse süüdistama kuritegeliku ühendusena tegutsemises.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles