Eesti parim õpilasfirma valmistab sulavad šokolaadilusikad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. koha võitja Spoony puulusikas koos šokolaadikuubikuga.
1. koha võitja Spoony puulusikas koos šokolaadikuubikuga. Foto: Sille Annuk

Eesti parima õpilasfirma 2016 tiitli võitis õpilasfirma Spoony, kes jõudis oma šokolaadilusikatega eestlaste südamesse juba õpilasfirmade laadal.

Vanalinna Hariduskolleegiumi ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilasfirmasse kuuluvad Juhan Kokla, Kaspar Kuus, Hannah Caroline Segerkranz ja Christopher Roosla. Noori juhendab Kristel Rannaääre, seisab võistlust korraldanud Junior Achievementi (JA) pressiteates.

Žürii hindas väga tugevat meeskonda ja suurt käivet – kakaojoogi valmistamiseks mõeldud lusikaid suutsid noored müüa ligi 9000 euro eest.

«Tänavu pälvis erinevalt varsematest aastatest esikoha firma, kellel oli ka kõige suurem käive,» ütles JA Eesti haru tegevdirektor Epp Vodja auhindade üleandmisel.

II koha pälvis õpilasfirma Pürg Hugo Treffneri ja Tartu Tamme Gümnaasiumist. Õpilasfirma Pürg valmistab pressvildist teklikotte, firma on leidnud nišituru ja tunneb hästi oma sihtrühma. Oma müügisihid on õpilasfirma seadnud juba Eestist kaugematelegi turgudele.

III koha pälvis õpilasfirma Cheeset Võru Gümnaasiumist. Noored pakuvad komplekti koduseks juustuvalmistamiseks.

Lisaks jagati mitmeid eripreemiaid.

Coca-Cola eripreemia sotsiaalse vastutustunde eest läks õpilasfirmale Sibis. Nemad võitisid ka Internetis toimunud rahvahääletuse.

SEB eripreemia pälvis kitsepiimajäätist valmistav õpilasfirma Jätsu, UC Rendi toote disaini eripreemia sai õf Notebase ning Tartu linna preemia sai õpilasfirma Magusad Küsimused.

JA Eesti direktori sõnul on õpilasfirmade üldine tase on väga palju tõusnud. «Õpilasfirmade võistlus ei ole ainult innovatsioonivõistlus, vaid kätkeb endas ka ettevõtluse põhitõdede arvestamist oma aastases tegevuses, samuti on olulisel kohal õpikogemus», lisas Vodja.

Võistlejaid hindas ettevõtjatest ja äriinimestest žürii, mille eesotsas on ettevõtja ja JA Eesti nõukogu liige Paavo Pilv.

Õpilasfirma on JA Eesti ettevõtlusõppe programm. Tänavu tegutses 87 Eesti põhi-, kesk- ja kutsekoolis 297 õpilasfirmat, mis on 65 võrra rohkem kui mullu.

Õpilasfirma programmi arendamist ja võistluse läbiviimist rahastas programm «Ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe süsteemne arendamine kõigil haridustasemetel» (EETA) Euroopa Sotsiaalfondist.

Võistlust aitasid korraldada ja toetavad Tartu Ärinõuandla ja Tartu Linnavalitsus. Eesti parim õpilasfirma esindab Eestit Euroopa õpilasfirmade võistlusel Šveitsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles