Öine riitus Toompeal

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kui kaua veel...» Reformierakondlased Yoko Alender ja Vilja Toomast saadavad kaaskannatajate suunas väsinud pilke.
«Kui kaua veel...» Reformierakondlased Yoko Alender ja Vilja Toomast saadavad kaaskannatajate suunas väsinud pilke. Foto: Erik Prozes

Heas ja halvas, põlguses ja lootuses, saunas ja jõusaalis – iga riigikogu koosseis peab maha pidama ühe korraliku ööistungi. See on justkui rituaal. «Ööistungita parlament on kui sült äädikata,» kõlas eilse päeva esimestel öötundidel Toompea puhvetis.

Üks öiste töötalgute eestvedaja, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) vankumatu kõnemees Martin Helme jõudis kolmapäeva õhtul pärast kella 21 pärast neljatunnist riigikogu kõnepuldis seismist, küsimustele vastamist ja ingliskeelse raamatu ettelugemist lõpuks sööma. Jõudu tuli koguda, sest pikk öö seisis ees.

Isegi koalitsiooni ridadest kuulis Helme aadressil kiidusõnu, sest pikad vastused ei muutunud peaaegu kordagi kordamiseks. Sõnavool ja veenvus teeb noorest Helmest ühe parima rahvatinistaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles