Lääne-Virumaal jäi kolmeaastane laps lumevaringu alla

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuste ärahoidmiseks tuleb katused lumest puhastada.
Õnnetuste ärahoidmiseks tuleb katused lumest puhastada. Foto: Urmas Luik

Täna kell 12.05 teatati häirekeskusele, et Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas Ebavere külas on katuselt langenud lumevaringu alla jäänud kolmeaastane laps.


Päästjad vabastasid lapse lumest ja andsid tervisekontrolliks üle meedikutele, teatas Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Päästjad panevad lapsevanematele südamele, et nad jälgiksid laste mängupaiga ohutust. Veel hoiatab päästeteenistus, et seoses sulailmaga on suurenenud oht nii katuste sisselangemiseks kui lumevaringuteks katuselt.

Kell 13.11 teatati, et katuselt varises lumi alla Tapa linnas 1. Mai pst., kus lumetõke jäi ohtlikult rippuma. Päästjad piirasid ohuala turvalindiga. Inimesed vigastada ei saanud.

Tehnilise Järelevalve Amet on ehitiste omanike tähelepanu juhtinud asjaolule, et ohutuse tagamiseks tuleb pidevalt jälgida katusele kogunenud lume kogust ning lumi ja jää õigeaegselt ära koristada.

Lumel ja jääl ei tohi lasta kukkuda madalamatele hoonetele ja inimeste liikumistsooni. Inimeste liikumistsoon tuleb tööde teostamise ajaks piirata ohutuslintidega. Lume ja jää katuselt libisemise takistamiseks tuleb katusele paigaldada lumetõke.

Vastavalt ehitusseadusele vastutab ehitise ohutuse eest selle omanik. Hoones ega selle vahetus läheduses ei tohi tekkida ohtu inimeste elule, tervisele või varale ning ehitisele mõjuvad koormused, sealhulgas lumekoormus, ei tohi põhjustada hoone või selle osade varisemist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles