Ohtlikud gaasiseadmed nõudsid uusi ohvreid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TJA peaspetsialist ühes  vannitoas, kus gaasiveesoojendi paigaldamisel ja kasutamisel on elementaarsete ohutusnõuete vastu eksitud. Foto on illustreeriv.
TJA peaspetsialist ühes vannitoas, kus gaasiveesoojendi paigaldamisel ja kasutamisel on elementaarsete ohutusnõuete vastu eksitud. Foto on illustreeriv. Foto: Uwe Gnadenteich

Häirekeskus sai kolmapäeva õhtul kella poole kümne paiku teate, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval hakkas ühe kortermaja korteris õhtuse vanniskäigu ajal halb 1,8-aastasel ja 4,7-aastasel lapsel.

«Korteris kasutatakse vannivee soojendamiseks gaasi-veesoojendit. Pereema märkas, et väiksem laps hakkas teadvust kaotama, kutsus kohe kiirabi ja päästjad ning avas korteri aknad. Lapsed viidi lastehaiglasse kontrolli, kus neil tuvastati vingumürgitus, ja nad jäeti ööseks haiglasse jälgimisele,» rääkis Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs. Eile õhtuks oli mõlema lapse tervis jälle korras.

Hirs lisas, et Põhja-Tallinnas on sel aastal olnud mitu ülirasket õnnetust lastega, mis on saanud alguse gaasiboilerist.

Tehnilise järelevalve amet (TJA) algatas menetluse uurimaks, mis põhjusel lapsed vingumürgituse said. Täna õhtul käisidki ameti spetsialistid koos politsei ja päästjatega kõnealuse maja korterid läbi ning kontrollisid gaasiseadmeid.

TJA peadirektori asetäitja Kaur Kajaku sõnul nähti potentsiaalset ohtu veel kahes korteris. Ühes oli tehtud põhjalik remont ja kõik avad kinni ehitatud.

«Isegi gaasi-veesoojendi oli n-ö seina sisse integreeritud. Õhk ei pääse seadmele kusagilt juurde. Selleks et seadme üldist ohutust kontrollida, tuleks sein maha lõhkuda,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles