Ekskohtunik Komtšatnikov tahab vanglast vabastamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Komtšatnikov kohtuotsuse väljakuulutamisel Harju maakohtus.
Mihhail Komtšatnikov kohtuotsuse väljakuulutamisel Harju maakohtus. Foto: Peeter Langovits

Altkäemaksu korduva nõudmise ja võtmise eest vangistatud Viru maakohtu Narva kohtumaja endine kohtunik Mihhail Komtšatnikov taotleb enda enne tähtaega vabastamist.

Tartu maakohus arutab Komtšatnikovi (50) elektroonilise järelevalvega enne tähtaega vanglast vabastamise taotlust järgmise nädala lõpus, vahendas ERR Uudised.

Harju maakohus määras Komtšatnikovile mullu jaanuaris kaheaastase vangistuse, mida arvestatakse tema vahistamisest 2009. aasta 4. detsembril.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt nõudis ja nõustus Komtšatnikov Viru Maakohtu Narva kohtumaja kohtunikuna 2009. aasta novembris ja detsembris 100 000 krooni suuruse altkäemaksu võtmisega Sergei Gromovi ja Vassili Satšuki vahendusel selle eest, et vabastada kautsjoni vastu tapmises süüdistatud ning praeguseks juba süüdimõistmise tõttu Keskerakonnast välja heidetud Andrei Andrejev (39).

Kaitsepolitseiamet pidas kohtuniku ja teised kuriteoga seotud mehed kinni juba järgmisel päeval ning ning Harju maakohus andis loa Komtšatnikovi vahistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles