Idufirmade börs töötab – Shipitwise sai loodetud investeeringu

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shipitwise'i meeskond, mis asus mõni aasta tagasi Funderbeami abil raha kaasama.
Shipitwise'i meeskond, mis asus mõni aasta tagasi Funderbeami abil raha kaasama. Foto: Erakogu

Rahvusvahelisi kulleriteenuseid pakkuv idufirma Shipitwise on esimene ettevõte, mis kogus Eestis hiljuti avatud uudselt investorite kaasamisplatvormil Funderbeam plaanitud summa.

Ettevõttel oli plaan koguda juuni keskpaigaks 100 000 eurot investeeringuid, kuid summa sai kokku juba eile hommikuks. «Hoiame oma investeeringukampaaniat veel lahti kuni 13. juunini ning aktsepteerime senikaua ka kõik summad, mis viivad meid üle 100 000 euro,» ütles Postimehele üks Shipitwise’i asutajatest Aleksander Gansen.

Funderbeam Marketsi põhiidee on luua sündikaatide abil idufirmadesse ka väiksemaid investeerimisvõimalusi. «Sündikaat on nagu fond, kuhu on koondatud äriinglite ja väikeinvestorite investeeringud, et see siis ühe tehinguna ettevõttesse paigutada,» selgitas ettevõtte juht ja üks asutaja Kaidi Ruusalepp. «Hiljem saavad investorid oma investeeringutega aga turul kaubelda.»

Aleksander Ganseni sõnul on tänane tulemus parim tõestus ettevõtte uskumuste paikapidavusest. «Näeme väga selgelt seda, et uutmoodi mõtlemisega inimesed, keda on hoitud eemal otsustest, investeeringutest ja teenustest, mis olid seni kättesaadavad vaid «väljavalitutele», soovivad tungivalt majanduse muutustes kaasa rääkida,» sõnas Gansen.

Shipitwise plaanib saadud investeeringuid kasutada näiteks selleks, et leida järgmise poole aasta jooksul ligi 150 Euroopa logistikaettevõtte hulgast koostööpartnereid. Fookuses on Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania ja Suurbritannia ettevõtted. Aasta lõpuks on plaan jõuda 2000 paki saatmise ja 250 000 euro suuruse käibeni.

Funderbeami asutasid 2013. aasta suvel Kaidi Ruusalepp, Urmas Peiker ja Villu Arak. Esimese tootena valmis 2015. aastal globaalne idufirmade ja investorite andme- ja analüüsiplatvorm Funderbeam Data. Selle aasta aprillis loodi startup-firmade investeerimis- ja kauplemisplatvorm Funderbeam Markets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles