Noortekogu juht: IRLi aitab edasi üksnes põlvkonnavahetus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna ja Linda Eichler.
Margus Tsahkna ja Linda Eichler. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) noortekogu juht Linda Eichler leiab, et erakonna toetuse kukkumine alla valimiskünnise on juhtide ebaõnnestumine, millest aitaks edasi üksnes põlvkonnavahetus.

Eichleri sõnul on kahju näha, et IRLi maine on langenud ning mitme aasta töö noortekogus jookseb mööda külge maha mõningate inimeste valede otsuste tõttu. «Juba eelmise aasta augustis kirjutasin, et IRL on jõudnud faasi, kus osa pikalt võimul olnud poliitikuid on ennast ammendanud. Ideed on otsas ja neil pole Eestile enam midagi anda. Tuleb puhata jalga ja koguda ideid, et ehk hiljem tagasi tulla,» kirjutas ta Facebookis ja lisas, et erakonda aitab edasi üksnes põlvkonnavahetus.

Tema hinnangul on valimiskünnise alla langemine ebaõnnestumine, mistõttu vajab erakond tugevaid muudatusi. «Öelda, et igakuine reitingute uuring on jama ja ma ju näen, kuidas tegelikult asjad on, kaevab auku üksnes sügavamaks,» märkis ta IRLi esimehe Margus Tsahkna hommikusele kommentaarile viidates.

Eichleri sõnul ei tohi samas teha viga, süüdistades ainuisikuliselt esimeest. «Küsimus vähemalt samapalju on lähimates kaastöötajates esimehe ümber. Nende ülesanne on pidevalt suhelda inimestega väljastpool ja peegeldada reaalsust, et juht saaks selle info põhjal teha õigeid otsuseid. Just siin on täielikult ebaõnnestutud,» leidis ta.

Tema hinnangul oli olukord juba ammu selge, aga «ilmselt tegeleti pugejaliku üksteise takkakiitmise ja patsutamisega ning toolide hoidmiseks olukorra ilustamisega». «Või komplekteeriti meeskond lihtsalt võimetutest inimestest, mis oma arvamuse puudumist personaliotsuste kriteeriumiks seades lihtsalt juhtuda võib,» lisas IRLi noortekogu juht.

Turu-uuringute ASi küsitluse kohaselt juhib erakondade populaarsustabelit Keskerakond, mida toetab 23 protsenti vastanutest. Keskerakonnale järgnevad Reformierakond 21, Konservatiivne Rahvaerakond 14, Sotsiaaldemokraatlik Erakond 12 ja Vabaerakond 11 protsendiga. IRLi toetus langes kuuga kuuelt neljale protsendile, mis tähendab, et kui praegu toimuksid valimised, siis sellise toetusega erakond riigikokku enam ei saaks.

Turu-uuringute AS küsitles 26. aprillist 10. maini igakuise omnibuss-küsitluse käigus 1003 inimest, kellest valimisealisi kodanikke oli 815.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles