Tallinnas arutleti uue normaalsuse üle (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Linas Linkevičius ja Euroopa Komisjoni esimene asepresident Frans Timmermans Lennart Meri konverentsi avamisel.
Leedu välisminister Linas Linkevičius ja Euroopa Komisjoni esimene asepresident Frans Timmermans Lennart Meri konverentsi avamisel. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Möödunud nädala reedest pühapäevani Tallinnas toimunud, järjekorras kümnes Lennart Meri konverents, mis tänavu kandis pealkirja «Luues uut normaalsust», keskendus Euroopa ja NATO tulevikule. Postimees tegi valiku peamistest mõtetest.

-Varssavi tippkohtumisest

«Julgeolekukeskkond on viimastel aastatel palju muutunud. Kui Walesi tippkohtumine puudutas vahetuid vastusamme, kaardistab Varssavi tippkohtumine pikaajalise kursi. Varssavi tippkohtumisest saab ilmselt üks tähtsamaid ja pöördelisemaid NATO ajaloos,» ütles NATO asepeasekretär Alexander Vershbow. NATO otsustab juulikuisel tippkohtumisel paigutada Baltimaadesse ja Poolasse lahinguvalmiduses pataljoni suurused lahingugrupid. «Mõte on selles, et mis tahes sissetungile vastaks jõud, mis koosneb kõigist liitlastest.» Asepeasekretär lisas, et tippkohtumisel kinnitatakse ka pikaajaline lähenemine Venemaa suhtes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles