Triin Tulev on oma raamatu pärast kohtu ees

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Tulev mullu kohtus.
Triin Tulev mullu kohtus. Foto: Tairo Lutter

Täna toimus Harju maakohtus eelistung Triin Tulevi ja Rasmus Vesiloo uues vaidluses. Seekord on hagejaks Vesiloo, kes nõuab Tulevilt kahju hüvitamist ja ebaõigete andmete ümberlükkamist.

Postimees kirjutas aprilli lõpus pretsedendist, kus Ajakirjade Kirjastus korjas lettidelt Triin Tulevi aasta aega müügil olnud elulooraamatu «Elus», saatis selle hävitamisele ja kirjutas kahju korstnasse. Seda ilma igasuguse kohtuotsuseta. Kokkuleppel Vesilooga kutsuti 1000-eksemplariline tiraaž poodidest tagasi ja anti üle Vesiloole.

Nimelt väidab raamatu üks põhilisi asjaosalisi, Tulevi endine elukaaslane ja naise peksmises süüdi mõistetud Rasmus Vesiloo, et Tulev on tema kohta raamatus korduvalt valetanud.

Lisaks sellele esitas Vesiloo Harju maakohtule Tulevi vastu hagi, milles toimuski täna eelistung. 

Samas nõudis Vesiloo, et seekord kuulutataks kohtuistungid kinniseks, et tema kohta levitatud väidetav laim ning delikaatsed isikuandmed kohtusaalist edasi ei liiguks. 

Ka kostja oli nõus istungi kinniseks kuulutamisega ning kohus otsustaski istungi Vesiloo ja Tulevi eraelu kaitseks kinniseks kuulutada.

Kirjastus korjas Tulevi raamatu müügilt, kuna kui hakkas omal käel Vesiloo süüdistusi uurima, selguski, et hulka väiteid nii vägivalla kui ka varasema kooselu detailide kohta pole naisel võimalik tõendada.

«Me heas usus arvasime, et kuna Vesiloo oli juba maakohtus süüdi mõistetud, siis kõik klapib. Aga mis välja tuli, oli see, et Triin Tulev oli sinna sisse pannud ka fakte, mis ei olnud tõesed või tõestatud,» möönis Ajakirjade Kirjastuse tegevjuht Tõnu Väät. Ilmselt on Tulevil võimatu tõestada, et Vesiloo oli ühes või teises episoodis tarvitanud narkootikume või Vesilool omakorda siis vastupidist.

Triin Tulev on Ajakirjade Kirjastusele öelnud, et pole valeväiteid esitanud. Postimehele pole ta soovinud vaidlust kommenteerida.

Riigikohus jättis mullu oktoobris jõusse varasemad kohtulahendid, millega Vesiloo mõisteti süüdi Tulevi löömises.

Harju maakohus karistas 2014. aasta detsembris Vesilood kehalise väärkohtlemise eest üheksa kuu pikkuse tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Ühtlasi rahuldas kohus osaliselt Tulevi tsiviilhagi, mõistes süüaluselt Tulevi kasuks välja 3500 eurot ehk Tulevi nõutust 16 500 eurot vähem.

Tallinna ringkonnakohus nõustus mullu aprilli alguses avaldatud lahendis täielikult maakohtu otsuse põhjenduste ja järeldustega ning leidis, et esitatud apellatsioonid ei anna alust maakohtu otsuse tühistamiseks. Vesiloo nõudis enda õigeksmõistmist, Tulev aga 20 000-eurose tsiviilhagi rahuldamist.

Seejärel esitas Vesiloo kaitsja kassatsioonkaebuse riigikohtusse, mis võttiski kaasuse juuli keskel menetlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles